Het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jeugd en jongeren

Gemeente Maasgouw is een JOGG-gemeente. JOGG staat voor een Gezonde Jeugd, gezonde toekomst. Samen zorgen voor gezond opgroeien in Maasgouw is hierbij het motto!

Er is het afgelopen jaar veel georganiseerd op het gebied van een gezonde leefstijl bij jeugd en jongeren. Verschillende projecten, zoals: EU-schoolfruit, waarbij 1052 kinderen, gedurende 20 weken 3 porties fruit hebben gegeten tijdens schooltijd. Of het project: Het nationaal schoolontbijt, waar 642 kinderen aan hebben deelgenomen. Waar extra aandacht werd besteed aan een gezond en gevarieerd ontbijt, dat samen werd genuttigd op verschillende scholen in Maasgouw. 

Er was ook een mooie samenwerking met de ALDI Nederland, JOGG en Wel.kom Maasgouw. Waarbij de kinderen in Thorn, 3 maanden aan de slag gingen met het ontdekken en eten van verschillende groenten. Na een feestelijke opening met groente mascotte, hebben alle kinderen van de dagopvang en de peutergroep elke dag verschillende soorten groenten geproefd. Door te proeven, konden de kinderen stickers verzamelen, bij 5 stickers van een groentesoort, kreeg het kind een groentekaart mee naar huis en werd het kind gekroond tot groentekampioen van de dag! In het begin was het nog een beetje wennen voor sommige kinderen, inmiddels zijn er een heleboel groenten geproefd! Komkommer, tomaat en wortel zijn favoriet, maar ook de bieten vielen goed in de smaak. Enthousiaste ouders, medewerkers en kinderen hebben ervoor gezorgd dat het proeven en aanbieden van groenten doorgezet zal worden. De kinderen zullen blijven spelen, leren en ontdekken hoe gezond groente is.


Terug naar jaarbeeld Wel.kom