Kaatje helpt kinderen bij scheidingsproblematiek

Theater AanZ en Sterker sociaal werk hebben het initiatief genomen om een theaterproductie te ontwikkelen voor kinderen over ouders die uit elkaar gaan. KAATJE is een luchtige en interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Ook als een scheiding relatief harmonieus verloopt heeft dit vaak grote impact op kinderen.

Met KAATJE willen we kinderen een stem geven. Tijdens de voorstelling krijgen de kinderen in het publiek langzaam maar zeker een ondersteunende rol. We leren met z’n allen naast Kaatje te staan, haar te steunen bij het praten over gevoelens, het uitspreken van wat ze nodig heeft én het terug geven van de verantwoordelijkheid voor de situatie aan de ouders. Zo leert Kaatje dat ze er niet alleen voor staat in deze verwarrende tijd.

Kaatje op jouw school

De afgelopen maanden heeft KAATJE al tientallen keren gespeeld bij verschillende scholen in de regio's Nijmegen, Rivierenland en Noordoost-Brabant. Wil je ook dat KAATJE bij jou op school komt spelen? Neem dan contact op met Theater AanZ. Bij een voorstelling in het werkgebied van Lentl (regio's Gelderland-Zuid, Noordoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg) is een sociaal werker aanwezig die voor en na de voorstelling kinderen en leerkrachten kan ondersteunen of vragen kan beantwoorden. De sociaal werker heeft ook een voor- en nagesprek met de intern begeleider of directeur van de school.

"Kaatje geeft kinderen van gescheiden ouders een stem"

De tour die KAATJE tot dusver door onze regio heeft gemaakt is niet ongemerkt voorbij gegaan. Lees verder over de bezoeken van Kaatje in de regio Nijmegen (De Gelderlander), West-Betuwe (Omroep Gelderland), Schijndel (TV Schijndel) en Oss (Dtv-nieuws).