Wat doet de VWC?

Vrijwilligerscentrale Nijmegen (VWC) is het middelpunt van vrijwilligerswerk in Nijmegen. Wij bemiddelen, ondersteunen, adviseren, promoten en versterken vrijwilligerswerk binnen Nijmegen. Dit doen we voor alle organisaties die werken met en voor vrijwilligers, actieve vrijwilligers en alle inwoners van Nijmegen die op zoek zijn naar een vrijwilliger of vrijwilligerswerk. Met behulp van de Vacaturebank en het Bemiddelingscentrum matchen en bemiddelen we vrijwilligers naar een passende vrijwilligersbaan. Via het Bemiddelingscentrum vindt de reguliere bemiddeling plaats. Daarnaast bieden wij voor specifieke doelgroepen Bemiddeling op Maat en diverse projecten aan. Tot slot faciliteert VWC een aantal keer per jaar netwerkoverleggen met vrijwilligerscoördinatoren uit verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, cultuur en maatjesprojecten.

0 medewerkers
0 actieve vrijwilligers
0 + medewerkerstevredenheid
0 + werkgeluk

Vrijwilligerswerk

Tien vrijwilligerscentrales in de regio werken op het platform Gelderse Handen samen om het vrijwilligerswerk een boost te geven. Samen beschikken zij over een groot en divers bestand vrijwilligers en vacatures.

0 Aantal maatschappelijke organisaties in database
0 Gemiddeld aantal vacatures in vacaturebank (per maand)

Vrijwilligers in beeld

Bekijk hieronder de video's van STEP en Orientalis, waarin vrijwilligers aan het woord zijn en je meer vertellen over het werk. 

Vrijwilliger in het zonnetje tijdens feestelijk Lokaal Compliment

16 september 2022 vond het Lokaal Compliment plaats. Hét vrijwilligersfeest van de gemeente Nijmegen voor alle vrijwilligers in Nijmegen, georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Elk jaar neemt een vrijwilliger symbolisch het Lokaal Compliment in ontvangst. Dit jaar was dat Katoesjka Spronk-Heideman. Een toegewijde en hardwerkende vrijwilliger. Zij was onder andere betrokken bij de vluchtelingenopvang in Heumensoord. Vrijwilligerscentrale Nijmegen interviewde Katoeskja over haar waardevolle werk als vrijwilliger.

Soorten vrijwilligerswerk

  • Ondersteuning van anderen (maatjes, 1-op-1 hulp)
  • Praktische activiteiten
  • Bestuur & coördinatie
  • Communicatie & fondsenwerving
  • Creatief & sportief
  • Talen
  • Kantoorwerkzaamheden
  • Kortdurend (evenement of project) & structureel

Onze projecten

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om op eigen gelegenheid een passende vrijwilligersplek te vinden. Sommige mensen hebben hier wat extra hulp en begeleiding bij nodig. Vrijwilligerscentrale Nijmegen heeft projecten opgezet voor verschillende doelgroepen.

Vrijwilligers in de spotlight!

Het afgelopen jaar zette Vrijwilligerscentrale Nijmegen meerdere vrijwilligers in het zonnetje. Wij zochten hen op en maakten een reportage over het werk dat zij doen en wat vrijwilligerswerk hen brengt. Hussiny werkt als vrijwilliger bij het AZC in Nijmegen. Iedere dinsdagochtend staat hij paraat als tolk Arabisch. Anja vertelde over haar werk als vrijwilliger bij bouwdorp Duuk. Ze werkt daar als coördinator creatief en zit in het bestuur. Daarnaast werkt ze ook als vrijwilliger bij Mawteni Foundation als secretaris.

Onze samenwerkingspartners

Jaarbeelden van onze andere werkmaatschappijen

Vrijwilligerscentrale Nijmegen is onderdeel van Lentl. Bekijk het Jaarbeeld van de andere aangesloten organisaties door op het logo te klikken.