Wij zijn Sterker sociaal werk

Het zit in onze naam. Sterker sociaal werk. Wij staan voor een sterke samenleving in onze regio. Deze bestaat uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Lingewaard, Neder-Betuwe, Nijmegen, Overbetuwe en West Maas en Waal. Wij ondersteunen mensen met een vraag of situatie in het dagelijks leven die zij zelf niet, of niet alleen, kunnen oplossen. Wij zorgen ervoor dat ze in staat zijn om zichzelf te versterken en zo mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Iedereen doet ertoe. Wij zijn sterk in (specialistisch) maatschappelijk werk, ouderenwerk en vrijwilligerswerk. Samen staan we Sterker. 

0 vrijwilligers
0 medewerkers
0 vrijwilligerstevredenheid
0 + werktevredenheid
0 + werkgeluk

Sterker in 2022

Directeur Ido Boswinkel aan het woord

Met trots kijk ik terug naar de bevlogenheid en betrokkenheid van mijn collega’s. 2022 Stond voor Sterker in het teken van het verder bouwen en ontwikkelen van de organisatie. Met dank aan de inzet van onze collega’s en vrijwilligers die zich, ondanks de vele ontwikkelingen, hebben ingezet voor de inwoners van ons werkgebied. Een jaar met veel nieuwe collega’s waarin we samen met onze opdrachtgevers, partners en vrijwilligersnetwerk al veel moois hebben bereikt om samen te zorgen voor een sterkere sociale basis.

De ervaringen en ontwikkelingen uit 2022 geven vertrouwen voor de toekomst. In dit Jaarbeeld vertellen we meer over (een selectie van) ons werk in 2022. 
Foto gemaakt door Karin Jonkers

Kaatje geeft kinderen van gescheiden ouders een stem

Kaatje is een sociaal-artistieke theaterproductie over kind en echtscheiding in samenwerking met Theater AanZ. Het is een luchtige en interactieve voorstelling over een verdrietig thema waar steeds meer kinderen mee te maken krijgen. 

0 voorstellingen in 2022

Meer verhalen uit de praktijk

Bekijk hieronder meer verhalen uit de praktijk. Onder de verhalen zijn relevante cijfers van onze andere diensten benoemd.
Ondernemingsraad (OR)
De Ondernemingsraad (OR) van Sterker komt op voor de belangen van medewerkers en de organisatie. In de besluitvorming weegt de OR beide belangen steeds af. De OR heeft wekelijks een kort overleg. Daarnaast is er zes keer per jaar een overleg met de directeur en eens per jaar een overleg over de algemene gang van zaken. Belangrijke zaken die Lentl-breed spelen leggen we aan de Centrale Ondernemingsraad (COR) voor.

Groepen in 2022

In een groep sta je nooit alleen

Het kan iedereen overkomen: je loopt vast of je zit niet lekker in je vel. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Soms kom je er zelf niet uit.
Als je erover kunt praten met anderen die in dezelfde situatie zitten kan dat helpend zijn. Sterker sociaal werk heeft diverse
‘lotgenotengroepen’. Een groep geeft je herkenning en erkenning. Het is vaak gezellig en je leert mensen kennen die jou begrijpen.

En het fijne is: in een groep sta je nooit alleen!

Overige cijfers

Naast de ervaringsverhalen geven we hieronder aan hoeveel inwoners we hebben ondersteund met verschillende diensten.
0 R75
0 JOOP
0 Tijdelijk huisverbod
0 Omgangshuizen (kinderen in traject)
0 Trajecten ouderschapsbemiddeling
0 Gezinscoaches
0 Opvanglocaties
Oekraïne
0 Casemanagers
regieteam
0 Binder
0 KISS

Alle Jaarbeelden

Sterker sociaal werk is onderdeel van Lentl. Bekijk het Jaarbeeld van de andere aangesloten organisaties door op het logo te klikken.