ONS welzijn

Jaarbeeld 2023

Jaarbeeld 2023

Wij zijn ONS welzijn

Wij staan voor een sterke samenleving in onze regio. Deze bestaat uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss. We zijn er voor het versterken van het zelfoplossend vermogen van onze inwoners door vanuit multi-disciplinaire teams te werken in de wijken en buurten. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze vrijwilligers en netwerkpartners. We zijn daarbij altijd op zoek naar oplossingen: zo licht, collectief en duurzaam mogelijk, maar altijd passend. Daarbij staat centraal wat de inwoner zelf wil bereiken en wat hij hierin samen met zijn netwerk en de voorzieningen in de wijk al kan doen.

We investeren in vakmanschap voor alle werksoorten. Dit vakmanschapsprogramma sluit aan op de uitgangspunten van positieve gezondheid en de Samenwerkwijze. We zijn actieve kennispartner richting gemeenten en samenwerkingspartijen en voegen toe waar het kan vanuit onze kennis en innovatiekracht.

We geloven dat iedereen ertoe doet en mee kan en mag doen, daar hebben we in 2023 vanuit bevlogenheid aan gewerkt en daar blijven we aan werken. Samen met andere sociaal werkorganisaties is dit vormgegeven in een groep genaamd Lentl. Dit alles onder het motto ‘samen sterk voor sociaal werk’. Omdat we geloven in een sterke en sociale samenleving.

Directie ONS welzijn
Ralph Koenis en Mariken van Woerkum
0 vrijwilligers
0 medewerkers
0 dossiers cliënten/inwoners
0 opdrachten/projecten
0 opdrachtgevers
0 (rapportcijfer) inwonertevredenheid

Wat zeggen inwoners over ons

Bekijk hier de factsheet van het imago- en naamsbekendheidonderzoek van ONS welzijn.

"Onze rotsvaste overtuiging is dat iedereen van betekenis wil zijn"

Opbouwwerkers kunnen naast mensen gaan staan, met ze mee lopen, ze weer loslaten, om ze jaren later weer tegen te komen. De kracht is 'er zijn'; bereikbaar, aanspreekbaar en toegankelijk. Voor ons zijn die woorden gesneden koek, maar veel mensen hebben er geen beeld en geluid bij. Opbouwwerkers zijn het vliegwiel voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. Zo leren mensen elkaar kennen en komen ze erachter wat ze elkaar te bieden hebben. Wat ze delen. En dan komt van het een steeds weer het ander.

Meer verhalen uit de praktijk

Bekijk per verhaal/thema ook de cijfers.

Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze samenleving

Ze zijn onmisbaar en letterlijk onbetaalbaar

Vacaturebank en Voor mekaar

Via de Vacaturebank en Voor mekaar van ONS welzijn zorgen we ervoor dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt. Meer informatie?


Voor mekaar Vacaturebank

Cijfers

Aantal vacatures op de Vacaturebank 161
Succesvolle matches via Voor mekaar 418
Top 3 matches op thema:

  • Gezelschap & Bezoek
  • Boodschappen & Winkelen
  • Voorlezen
Van je hobby vrijwilligerswerk maken
Wil (75) uit Berghem wilde graag iets voor een ander betekenen. Nu verzint ze leuke en creatieve activiteiten voor twee Poolse kinderen om hun Nederlandse taal te verbeteren.


Lees haar verhaal

Een blik op elke gemeente

Bekijk de jaarverslagen met verhalen en cijfers van het werkgebied van ONS welzijn.

Bernheze  |  Boekel  |  Maashorst  |  Meierijstad |  Oss

Alle Jaarbeelden

ONS welzijn is onderdeel van Lentl. Bekijk het jaarbeeld van de andere aangesloten organisaties door op het logo te klikken.